Sila lah klik di sini....

Tuesday, July 28, 2009

Cloth Diapers...tapi hantar anak ke rumah pengasuh

Posted by reen at 4:59 PM





Tak ada masalah walaupun anda seorang yang berkerjaya dan perlu hantar anak ke nursery atau baby sitter.. Caranya begini :
1- bila nak hantar anak pagi-pagi tu masukkan cloth diapers dalam beg dia..dan masukkan sekali wet bag ( wet bag nie ialah beg yang dijahit khas dengan lapisan tak bocor untuk masukkan cloth diapers yang kotor) atau kalau tak ada bawak jer beg plastik.
2- Pesan dekat pengasuh tu, kalau baby poo or pee, bersihkan seperti biasa..tapi cloth diapers yang sudah kotor tu terus masukkan dalam beg plastik/wet bag. Konsep yang sama dengan lampin pakai buang tapi jangan buang terus dalam tong sampah!!Siap la cop duit kalau pengasuh tu buang dalam tong sampah.
3- Time balik dari kerja dan ambik anak dari rumah pengasuh, jangan lupa ambik sekali barangan berharga anda-cloth diapers yang dah kotor.
4- Sampai balik rumah, buangkan stool dia kedalam toilet then terus campak kedalam mesin basuh...
5- Jemurkan cloth diapers tu..
6- Taraaaa..senangkan..
7- Esok ulang langkah yang sama....

Selamat Ber"cloth diaper"

0 comments:

Post a Comment

 

Pamper Your Baby Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez