Sila lah klik di sini....

Wednesday, December 30, 2009

Posted by reen at 7:10 PM 0 comments

Monday, December 28, 2009

Final Year End Sale

Posted by reen at 8:14 PM 0 comments
im about to close my account for this year...but it still didnot meet my target...so,,the good news is...im going to do Year End Sale......YES!!


babyland cloth diapers ....sale up to 26%. Normal price is RM 39.00. Now you can have it at RM 29...Hurry up..order and grab it now while stock last.

Thursday, December 17, 2009

Model wearing baby tight

Posted by reen at 6:55 AM 0 comments
hi mommies...ramai yang tanya saya macam mana sebenarnya rupa baby tight ni...luckily my niece-afrina batrisyia datang rumah...so,she become the victim untuk peragakan baby tight nie...have a look...hope you like it...

Wednesday, December 9, 2009

Baby tight

Posted by reen at 11:39 PM 0 comments

Hi Mommies....more colourful brands added to my blog...here you go...baby tight...
ada berbagai corak dan warna untuk dipilih...
Setiap satu dijual dengan harga RM 18.00 sahaja



Saiz yg ada

0-6months
6-12 months
12-18 months
18 -20 months


Have a better look on design..tarrra...












Tuesday, December 8, 2009

AM Baby cloth diaper

Posted by reen at 10:51 PM 0 comments

Nie la AM Baby cloth diapers...ada yg jenis button dan yg jenis velcro..harga sama jer RM48.00

Thursday, December 3, 2009

Sistem KUTU

Posted by reen at 9:28 PM 0 comments
Mommies....stock baru cloth diapers saya dijangka sampai awal tahun..dengar macam lama lagi..sebenarnya cuma tinggal berapa hari jer lagi...more colourfull CD.
Sesiapa yang berminat untuk booking CD yang akan sampai dipersilakan...

Dan, saya juga akan membuat sistem kutu untuk memastikan semua yang berminat memiliki CD mampu merealisasikannya...
Sistem kutu ini dibuat untuk menggalakkan ibu-ibu ber"cloth diaper".
Saya akan membuka group untuk 5 orang..

Syarat penyertaan tak susah :-
Hantarkan kepada saya
1- Salinan i/c anda dan suami/isteri
2- Alamat rumah dan phone number
3- Alamat majikan anda dan suami/isteri
4- Penjamin -tak kisahlah kawan atau saudara.
5- Pilihan warna dan kod program


Email kan kepada saya semua yang diatas..dan boleh start berkutu...


Program AM Baby Mix
3 keping AM Baby CD Velcro + 3 keping AM baby CD button = 6 keping CD
Bayaran bulanan selama 5 bulan = RM 60.00

Anda akan menerima 3 keping AM Baby CD velcro dan 3 keping AM Baby CD button yang bernilai RM288.00 + kos penghantaran RM 10.00 = RM 298.00.
5 orang akan bermain untuk program ini..Jadi setiap bulan anda perlu bayar kepada saya sebanyak RM 60.00 sahaja.

Program AM Baby Button
6 keping AM Baby CD button
Bayaran bulanan selama 5 bulan = RM 60.00

Anda akan menerima 6 keping AM Baby CD button yang bernilai RM 288 + kos penghanraran RM 10.00 = RM 298.00

Program AM Baby Velcro
6 keping AM Baby CD Velcro
Bayaran bulanan selama 5 bulan = RM 60.00

Anda akan menerima 6 keping AM Baby CD velcro yang bernilai RM 288 + kos penghantaran RM 10.00 = RM 298.00

Hurry up....email kan kepada saya...

Thursday, September 3, 2009

PROMOSI HARI RAYA!!!

Posted by reen at 9:05 PM 0 comments
<

click to create your own


Promosi besar-besaran untuk hari raya...




CD bercorak dijual dengan harga RM 38.00 sahaja

Corak monkey blue nie...RM 38.00 tak termasuk kos penghantaran.
# Beli 10 free kos penghantaran
Corak spongebob kuning nie pun RM 38.00 tak termasuk kos penghantaran
# beli 10 free kos penghantaran

Monday, August 24, 2009

Posted by reen at 8:24 PM 0 comments



Tuesday, July 28, 2009

Cloth Diapers...tapi hantar anak ke rumah pengasuh

Posted by reen at 4:59 PM 0 comments





Tak ada masalah walaupun anda seorang yang berkerjaya dan perlu hantar anak ke nursery atau baby sitter.. Caranya begini :
1- bila nak hantar anak pagi-pagi tu masukkan cloth diapers dalam beg dia..dan masukkan sekali wet bag ( wet bag nie ialah beg yang dijahit khas dengan lapisan tak bocor untuk masukkan cloth diapers yang kotor) atau kalau tak ada bawak jer beg plastik.
2- Pesan dekat pengasuh tu, kalau baby poo or pee, bersihkan seperti biasa..tapi cloth diapers yang sudah kotor tu terus masukkan dalam beg plastik/wet bag. Konsep yang sama dengan lampin pakai buang tapi jangan buang terus dalam tong sampah!!Siap la cop duit kalau pengasuh tu buang dalam tong sampah.
3- Time balik dari kerja dan ambik anak dari rumah pengasuh, jangan lupa ambik sekali barangan berharga anda-cloth diapers yang dah kotor.
4- Sampai balik rumah, buangkan stool dia kedalam toilet then terus campak kedalam mesin basuh...
5- Jemurkan cloth diapers tu..
6- Taraaaa..senangkan..
7- Esok ulang langkah yang sama....

Selamat Ber"cloth diaper"

Friday, July 24, 2009

Kenapa cloth diapers???

Posted by reen at 7:12 PM 0 comments
Lampin kain sebenarnya telah lama digunakan.Dengan kecanggihan teknologi, lampin pakai buang menggantikan lampin kain yang dikatakan ketinggalan zaman.Ia dikatakan lebih mudah digunakan terutamanya bagi ibu yg berkerjaya.
Sejajar dengan kecanggihan teknologi ini juga,lampin kain moden dicipta..kenapa perlu memilih memakai cloth diaper???....

Cuba tgk kebaikan kalau pakai cloth diaper:

1...Bahan kimia Dioxin.
Tahukah anda disposal diapers mengandungi Dioxin.Dioxin nie ialah bahan yang terhasil dari proses pelunturan.Kertas yang digunakan utk buat disposal diapers tu perlu dilunturkan sehingga nampak putih ,bersih dan cantik..upss,tapi selamat ker utk baby?? Dioksin juga merupakan toksin yang bersifat karsinogen dan ini merupakan penyebab kanser..banyak negara sudah mengharamkan penggunaan karsinogen kerana keburukannya...jadi,,fikir-fikirkan,sanggup kah kita biarkan anak kita memakai lampin berkarsinogen

2...Sodiom polyacrylate
Ini pula bahan kimia yang menyebabkan Disposal diapers menyerap dengan banyak. Bila basah,ia akan bertukar menjadi gel.Haaa,inilah bahan yang menyebabkan kulit bayi jadi kemerah-merahan sampai kita asyik terpaksa tukar jenama disposal diapers. Gel ini juga boleh menyebabkan muntah-muntah,jangkitan kuman bila lambat ditukar dan demam bila berlaku alahan yang kronik. Hmm...gel ini tak lagi digunakan dalam tampon wanita sejak diharamkan pada tahun 1995 kerana dikatakan penyebab Toxic Shock Syndrome.

3...Tributyl Tin
Ini perosak alam nie....huhuhu,ia merupakan environmental pollutant dan sangat bertoksik.Bahan ini mengganggu sistem hormon dan imunisasi badan.
4...Kesuburan
Pada tahun 2000, satu kajian dijalankan di German mendapati bahawa lampin pakai buang ini menaikkan suhu sekitar skrotum (takutnya!!) dan boleh merosakkan mekanisme penyejukan semulajadi...Kesannya???..ini akan mempengaruhi kesuburan di masa depan..

Tahukah anda???
27 juta disposal diapers masuk ke tempat pelupusan sampah setiap hari di seluruh dunia.

500 tahun masa yang diambil untuk Disposal Diapers nie mereput.

50% domestic sampah dalam rumah yang ada anak kecil ialah Disposal Diaper.
Semua ini takkan berlaku kalau anda menggunakan Cloth Diapers.

Hahahah,ini bab yang paling menarik...Penjimatan Kos

Dengan pakai Cloth diapers, percaya atau tidak anda mampu berjimat

Lihat pengiraan dibawah:
Katakan anak anda menggunakan 7 keping lampin secara purata setiap hari sejak dari lahir sehingga pandai ke toilet.Katakan anak anda pandai ke toilet pada umur 3 tahun.
7 Keping x RM0.50 (ini harga bila beli time sale) = RM 3.50 sehari
RM 3.50 x 30 hari sebulan = RM 105.00 sebulan
RM 105.00 x 12 bulan = RM 1260 (perbelanjaan utk setahun)
Kalau sampai pandai pergi toilet pada umur 3 tahun
RM 1260 x 3 tahun = RM 3780..
Wow..banyak juga kan,ini untuk seorang anak..macammana kalau ada 2-3 org anak?

Sekeping Cloth diaper berharga RM48.00
Rm 48.00 x 7 keping sehari = RM 336.00

Sebulan kos masih RM 336.00

Setahun kos masih RM 336.00

3 tahun kos masih RM 336.00


Anak ke 2..masih boleh dipakai ..jadi kos masih RM 336.00
Jimat kan???
Tgk carta perbandingan dibawah :


boleh muat ker sampai umur 3 tahun??? jangan risau, cloth diapers boleh di adjust size sesuai ngan besar baby...




cloth diaper

Posted by reen at 6:36 PM 0 comments
Ini satu set cloth diaper..satu cloth diaper itself,ada 2 insert untuk tujuan penyerapan-satu saiz besar dan satu lagi saiz yang kecil sikit..
Ne lah stock cloth diaper yang ada...ada 7 warna utk dipilih...setiap set berharga RM48 sahaja..

Wednesday, July 22, 2009

Cloth Diapers

Posted by reen at 10:50 PM 0 comments
Ibu - ibu di luar sana....cuba tgk cloth diapers dibawah nie..cantik kan...yang lebih penting anak-anak anda tak terdedah dengan bahaya bahan kimia yg ada dalam lampin pakai buang...di samping boleh menjimat kan wang anda untuk jangka masa panjang...



Saya sekarang menjual Cloth diapers yang cantik untuk anak-anak anda pakai... ada bermacam-macam warna...merah,kuning,hijau,pink,biru,putih,ungu...sila la pilih mana yang berkenan di hati
Tawaran harga yang hebat!!!..cuma RM48.00 sahaja...

Monday, June 22, 2009

Tilam bayi Kekabu

Posted by reen at 8:26 AM 0 comments
Inginkan tilam yang selesa untuk si manja anda tidur???...Tilam kekabu jawapannya..
Kenapa tilam kekabu???...kerana tilam kekabu mempunyai ciri-ciri yang sangat sesuai untuk dijadikan tempat bayi anda tidur..
1- Sifatnya yang lembut sesuai untuk bayi
2- Ketahanannya yang lama. Boleh digunakan sehingga bayi anda tidak lagi muat untuk tidur diatas tilam ini dan boleh digunakan untuk anak yang seterusnya
3- Selesa dan tidak panas.Bayi anda akan mendapat tidur yang berkualiti.

Tilam bayi kekabu ini diperbuat daripada kekabu kampung asli yang telah dibuang biji secara menyeluruh. Cadar tilam diperbuat daripada kain kapas 100% yang bermutu tinggi.

Materialnya yang lembut pasti menjanjikan keselesaan kepada bayi anda. Saiz tilam yang lebih besar dari tilam kekabu biasa dipasaran membuatkan tilam ini boleh digunakan lebih lama sehingga anak anda menginjak umur 4-5-6 tahun.

Saiz tilam ini juga sesuai dengan bukaan kelambu bayi. Tunggu apa lagi???..cepat dapatkan set tilam bayi Kekabu untuk keselesaan si manja anda sekarang..

Harga:

Set A ( RM 120)
1- Tilam
2- Bantal
3- Bantal peluk x 2
4- Cadar ( Tilam, bantal, 2 x bantal peluk)
5- Kelambu




Set B ( RM 100)

1- Tilam
2- Bantal
3- Bantal peluk x 2
4- Cadar ( Tilam, bantal, 2 x bantal peluk)

Set C (RM 80)

1- Tilam
2- Bantal
3- Bantal peluk x 2

Set D ( RM 50)

1- Cadar ( Tilam, bantal, 2 x bantal peluk)

Welcome..Ahlan Wasahlan..

Posted by reen at 5:23 AM 0 comments
Assalamualaikum...Hi..

Selamat datang ke laman web "pamper your baby" atau dalam bahasa melayunya "manjakan bayi anda". Blog ini sekadar untuk berkongsi pengalaman, pendapat dan juga memudahkan pembaca membeli-belah produk-produk bayi. Laman web ini masih dalam proses pembinaan, jadi masih terdapat banyak kekurangannya.
Sekali lagi, terima kasih kerana sudi meluangkan masa berharga anda untuk melawat ke laman web ini.

Azreen
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Welcome to webpage "pamper your baby" or in Malay Language "manjakan bayi anda". This blog is created just to share my opinion,experience and also allow you to buy some of baby product. "pamper your baby is still underconstruction,but please feel free to give any comments.
Once again, thank you very much for spending your precious time to visit my webpage.

Azreen
 

Pamper Your Baby Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez